DHA (Certificate Course)
PASTRY ARTS
Pastry and Bakery requires discipline, technicality, and attention to details like no other. Mixing art and science, you will master the basic techniques of western pastry and bakery and learn the trends that influence recipe creation.

3 ระดับประสบการณ์
เพื่อเริ่มต้นฝึกฝนทักษะ
เรียนความรู้พื้นฐานและทฤษฎี “พร้อม” เข้าสู่สายงานบริการระดับต้น
เติมทักษะขั้นสูงและเทคนิครอบด้าน “พร้อม” สร้างความก้าวหน้าสู่ระดับหัวหน้างาน
พัฒนาทักษะการบริหารจัดการและภาวะความเป็นผู้นำของทีมและองค์กร
3
Levels to advance skills
Prepare for an entry-level position in the pastry kitchen at a hotel, bakery, cafe or restaurant.

Skills and knowledge
- Foundation baking and pastry skills, including breadmaking, pastry methods and preparations and basic production techniques
- Digital communication tools and social media techniques
- Interpersonal communication and Teamwork
What jobs you will be prepared for
Junior Pastry Chef / Baker
Advance your pastry and bakery techniques to take on more challenging positions.

Skills and knowledge
- Advanced baking and pastry techniques
- Operating specialist kitchen equipment
- Pastry kitchen department operations
- Dessert decoration & presentation
- Creating and modifying digital content
- Introductory supervisory skills
What jobs you will be prepared for
Pâtissier / Boulanger
Prepare for management responsibilities in a professional pastry kitchen.

Skills and knowledge
- Specialist patisserie techniques
- Artistic sugar work
- Fusion pastry and baking
- Application of scientific principles in pastry preparation
- Solving complex problems using digital tools
- Leading a team effectively
- Leading creative thinking and implementation in a team
- Using English in the workplace at a high level
What jobs you will be prepared for
Master Pâtissier

WHY JOIN THE DHA PROGRAM?
fastest way to enter or advance your career in the hospitality industry
Career guidance services from Dusit Thani College
global work opportunities exclusively available to DHA participants
awarded by Dusit Thani College with possibility to transfer credits
4
หลักสูตร
ออกแบบเพื่อคุณโดยเฉพาะ

CULINARY ARTS
เรียนรู้ทักษะการเป็นเชฟ ตั้งแต่ความรู้เรื่องโภชนาการ การปรับสูตรอาหารเพื่อความต้องการพิเศษ การเพิ่มความเป็นดิจิทัลให้กับห้องครัว ไปจนถึงการจัดหา และการจัดการวัตถุดิบอย่างยั่งยืน สิ่งเหล่านี้คือความเชี่ยวชาญที่ขาดไม่ได้สำหรับอุตสาหกรรมนี้ และจะนำพาคุณไปสู่ความสำเร็จ

PASTRY ARTS
เรียนรู้เทคนิคพื้นฐานของการทำเพสตรี ผสมศาสตร์ และศิลป์เข้าด้วยกัน กับหลักสูตรเบเกอรีตะวันตกและตะวันออก รวมถึงเทรนด์ต่าง ๆ ที่ทำให้เกิดเป็นสูตรขนมรูปแบบใหม่ รวมไปถึงสร้างความก้าวหน้าทางอาชีพให้กับคุณ ด้วยเครื่องมือที่ช่วยให้คุณปรับตัวเข้ากับเทคโนโลยีใหม่ๆ

RESTAURANT SERVICE
รู้จักกับศิลปะการบริการในร้านอาหารและเครื่องดื่ม รวมถึงระบบและขั้นตอนการปฏิบัติงานหลักที่ใช้ในโรงแรมและร้านอาหารชั้นนำ ซึ่งจะทำให้คุณมีศักยภาพที่โลกธุรกิจ รวมไปถึงเรียนรู้เทรนด์ และเทคโนโลยีใหม่ ๆของการปฏิบัติงานอาหารและเครื่องดื่ม

HOTEL SERVICE
เรียนรู้ทุกชุดทักษะที่จำเป็นต่อการสื่อสารกับทีม และลูกค้าอย่างมีประสิทธิภาพ ภาพรวมของงานโรงแรม ขั้นตอน ความรับผิดชอบตำแหน่งหน้าที่แต่ละฝ่ายในองค์กร และรู้เทคนิควิธีการสร้างประสบการณ์ที่ดีที่สุดให้กับแขกที่มาพัก
DHA (certificate course)
Guests at events and restaurants today are looking for unique experiences and a high level of professional service. Learn the techniques of restaurant and beverage service that will allow you to gain employment at 5-star hotels and restaurants.
- 22 Jan - 12 July 2024 (Weekdays)
- Dusit Thani College / Dusit Thani Pattaya Campus
59,900.00 ฿
With updated and improved content, this high-quality course of Dusit Thani College will prepare you to confidently work on any cruise, in any hotel and leading restaurants in Thailand and abroad. Guided by faculty members from related departments of Dusit Thani College, you will be trained how to prepare Western and Thai food in theory and practice at the College for 2 months, plus on-the-job training at 3 leading entrepreneurs.
- 22 Jan - 12 July 2024 (Weekdays)
- Dusit Thani College
75,900.00 ฿
Pastry and Bakery requires discipline, technicality, and attention to details like no other. Mixing art and science, you will master the basic techniques of western pastry and bakery and learn the trends that influence recipe creation.
- 22 Jan - 12 July 2023 (weekday)
- Dusit Thani College / Dusit Thani Pattaya Campus
75,900.00 ฿
17 in stock
With updated and improved content, this high-quality course of Dusit Thani College will prepare you to confidently work on any cruise, in any hotel and leading restaurants in Thailand and abroad. Guided by faculty members from related departments of Dusit Thani College, you will be trained how to prepare Western and Thai food in theory and practice at the College for 2 months, plus on-the-job training at 3 leading entrepreneurs.
- 22 Jan - 12 Apr 67 (weekday)
- Dusit Thani College
72,900.00 ฿
Pastry and Bakery requires discipline, technicality, and attention to details like no other. Mixing art and science, you will master the basic techniques of western pastry and bakery and learn the trends that influence recipe creation.
- 22 Jan - 12 Apr 67 (weekday)
- Dusit Thani College / Dusit Thani Pattaya Campus
72,900.00 ฿
17 in stock
Guests at events and restaurants today are looking for unique experiences and a high level of professional service. Learn the techniques of restaurant and beverage service that will allow you to gain employment at 5-star hotels and restaurants.
- 2 Jan - 12 Apr 67 (weekday)
- Dusit Thani College / Dusit Thani Pattaya Campus
56,900.00 ฿
COMPANIES THAT PARTER
Internship 3 month (optional)
- Connect with hospitality employers
- Get a special work experience
- Find jobs that meet your needs.

COMPANIES THAT PARTER
WITH DUSIT THANI COLLEGE







Why Study
Short Course With Us?
Be assured of professional courses and teaching
Taught by specialists in the hospitality industry
There is a certificate for every course
Enhance your professional skills
internship course and professional laboratories

รู้จักกับศิษย์เก่าและวิทยากรพิเศษ
รีวิวจากผู้เรียน

เชฟจะให้สูตรแบบละเอียด สอนวิธีการอย่างละเอียดทุกขั้นตอน รวมทั้งบอกเคล็ดลับในการทำอาหาร ข้อควรระวังต่างๆในการปรุง การปรับสูตรหากต้องทำขายที่ต้องควบคุมต้นทุน แม้กระทั่งการดัดแปลงเมนู หรือการใช้วัตถุดิบทดแทน มีการแนะนำการใช้อุปกรณ์อย่างถูกต้อง มี TA คอยช่วยดูแลอย่างใกล้ชิด นอกจากนั้น ยังได้เรียนรู้ในเรื่องอื่นๆ ด้วย เช่น ทักษะการจัดการ การจัดระบบระเบียบ การเตรียมสต๊อค รวมทั้งมีการจัดไลน์กรุ๊ปเพื่อซักถามเชฟได้หลังจากไปลองทำแล้วเกิดปัญหา เชฟจะเข้ามาตอบและแนะนำ เรียกว่าเรียนแล้วทำได้จริงค่ะ จะติดตามหลักสูตรที่น่าสนใจเรื่อยๆ และจะมาลงเรียนอีกค่ะ
ผู้บริหารระดับสูง, บริษัทเอกชน

เชฟจะให้สูตรแบบละเอียด สอนวิธีการอย่างละเอียดทุกขั้นตอน รวมทั้งบอกเคล็ดลับในการทำอาหาร ข้อควรระวังต่างๆในการปรุง การปรับสูตรหากต้องทำขายที่ต้องควบคุมต้นทุน แม้กระทั่งการดัดแปลงเมนู หรือการใช้วัตถุดิบทดแทน มีการแนะนำการใช้อุปกรณ์อย่างถูกต้อง มี TA คอยช่วยดูแลอย่างใกล้ชิด นอกจากนั้น ยังได้เรียนรู้ในเรื่องอื่นๆ ด้วย เช่น ทักษะการจัดการ การจัดระบบระเบียบ การเตรียมสต๊อค รวมทั้งมีการจัดไลน์กรุ๊ปเพื่อซักถามเชฟได้หลังจากไปลองทำแล้วเกิดปัญหา เชฟจะเข้ามาตอบและแนะนำ เรียกว่าเรียนแล้วทำได้จริงค่ะ จะติดตามหลักสูตรที่น่าสนใจเรื่อยๆ และจะมาลงเรียนอีกค่ะ
ผู้บริหารระดับสูง, บริษัทเอกชน

เป็นวิทยาลัยที่ผมคิดถึงที่แรกที่คิดจะเรียนทำอาหาร ไปเรียนทำอาหารมารู้สึกประทับใจกับครูกับผู้ช่วยครู ที่ supportเราตลอด
เปิดร้านอาหาร ทำโต๊ะจีน, เจ้าของร้าน กุ๊กใหญ่

เป็นวิทยาลัยที่ผมคิดถึงที่แรกที่คิดจะเรียนทำอาหาร ไปเรียนทำอาหารมารู้สึกประทับใจกับครูกับผู้ช่วยครู ที่ supportเราตลอด
เปิดร้านอาหาร ทำโต๊ะจีน, เจ้าของร้าน กุ๊กใหญ่

เรียนไม่มีเบื่อ ทั้งทฤษฎีและปฏิบัติ เอาไปใช้จริงได้ทั้งหมด อาจารย์ใจดี สอนดี เข้าใจง่ายและเป็นกันเองมาก อยากให้ทุกคนมาลองด้วยตัวเอง
Food Stylist Production

เรียนไม่มีเบื่อ ทั้งทฤษฎีและปฏิบัติ เอาไปใช้จริงได้ทั้งหมด อาจารย์ใจดี สอนดี เข้าใจง่ายและเป็นกันเองมาก อยากให้ทุกคนมาลองด้วยตัวเอง
Food Stylist Production

ได้รู้จักเพื่อน และคณาจารย์ ในวงการธุรกิจโรงแรม ที่พร้อมที่จะให้คำแนะนำและแลกเปลี่ยนมุมมองประสบการณ์ในการบริหารโรงแรม สิ่งที่ได้รับมาทำให้เราสามารถนำไปต่อยอดในธุรกิจได้จริง อาจารย์แต่ละท่านเป็นผู้เชี่ยวชาญในแต่ละสาขา ทำให้เราได้แนวคิดที่สามารถนำไปปฎิบัติได้จริง หลายเรื่องเป็นสิ่งที่เราไม่คาดคิด หรือไม่รู้ว่าจะสอบถามจากใคร แต่พอมาเรียนแล้วทำให้เราเข้าใจมากขึ้นและมีทางออกของปัญหา สำคัญที่สุดทำให้เราได้เครือค่ายของบุคคลที่ทำโรงแรมด้วยกัน
Managing Director, Ago Hotel Chinatown

ได้รู้จักเพื่อน และคณาจารย์ ในวงการธุรกิจโรงแรม ที่พร้อมที่จะให้คำแนะนำและแลกเปลี่ยนมุมมองประสบการณ์ในการบริหารโรงแรม สิ่งที่ได้รับมาทำให้เราสามารถนำไปต่อยอดในธุรกิจได้จริง อาจารย์แต่ละท่านเป็นผู้เชี่ยวชาญในแต่ละสาขา ทำให้เราได้แนวคิดที่สามารถนำไปปฎิบัติได้จริง หลายเรื่องเป็นสิ่งที่เราไม่คาดคิด หรือไม่รู้ว่าจะสอบถามจากใคร แต่พอมาเรียนแล้วทำให้เราเข้าใจมากขึ้นและมีทางออกของปัญหา สำคัญที่สุดทำให้เราได้เครือค่ายของบุคคลที่ทำโรงแรมด้วยกัน
Managing Director, Ago Hotel Chinatown