TDP (Certificate Course)
PROFESSIONAL CHEF
Pastry and Bakery requires discipline, technicality, and attention to details like no other. Mixing art and science, you will master the basic techniques of western pastry and bakery and learn the trends that influence recipe creation.
2
FOUNDATION
Learn the foundations of being a chef and gain an entry level position in a hotel or restaurant kitchen
Skills and knowledge
- Foundation culinary skills, including, knife work, cooking preparations and basic food production techniques
- Hygiene and sanitation
- Digital communication tools and social media techniques
- Interpersonal communication and Teamwork
What jobs you will be prepared for
Commis Chef / Kitchen Porter
ADVANCED
Advance your culinary techniques to take on more challenging food preparation tasks.
Skills and knowledge
- Advanced culinary techniques
- Operating specialist kitchen equipment
- Dish presentation and garnishing
- Food costing and menu planning
- Creating and modifying digital content
- Introductory supervisory skills
What jobs you will be prepared for
Chef de Partie /Junior Sous Chef
Prepare for management responsibilities in a professional kitchen and create innovative dishes.
Skills and knowledge
- Specialist culinary techniques
- Fusion cuisine
- Application of scientific principles in food preparation
- Solving complex problems using digital tools
- Leading a team effectively
- Leading creative thinking and implementation in a team
- Using English in the workplace at a high level
What jobs you will be prepared for
Junior Sous Chef
WHY JOIN THE DHA PROGRAM?
fastest way to enter or advance your career in the hospitality industry
Career guidance services from Dusit Thani College
global work opportunities exclusively available to DHA participants
awarded by Dusit Thani College with possibility to transfer credits
4
หลักสูตร
ออกแบบเพื่อคุณโดยเฉพาะ
CULINARY ARTS
เรียนรู้ทักษะการเป็นเชฟ ตั้งแต่ความรู้เรื่องโภชนาการ การปรับสูตรอาหารเพื่อความต้องการพิเศษ การเพิ่มความเป็นดิจิทัลให้กับห้องครัว ไปจนถึงการจัดหา และการจัดการวัตถุดิบอย่างยั่งยืน สิ่งเหล่านี้คือความเชี่ยวชาญที่ขาดไม่ได้สำหรับอุตสาหกรรมนี้ และจะนำพาคุณไปสู่ความสำเร็จ
PASTRY ARTS
เรียนรู้เทคนิคพื้นฐานของการทำเพสตรี ผสมศาสตร์ และศิลป์เข้าด้วยกัน กับหลักสูตรเบเกอรีตะวันตกและตะวันออก รวมถึงเทรนด์ต่าง ๆ ที่ทำให้เกิดเป็นสูตรขนมรูปแบบใหม่ รวมไปถึงสร้างความก้าวหน้าทางอาชีพให้กับคุณ ด้วยเครื่องมือที่ช่วยให้คุณปรับตัวเข้ากับเทคโนโลยีใหม่ๆ
RESTAURANT SERVICE
รู้จักกับศิลปะการบริการในร้านอาหารและเครื่องดื่ม รวมถึงระบบและขั้นตอนการปฏิบัติงานหลักที่ใช้ในโรงแรมและร้านอาหารชั้นนำ ซึ่งจะทำให้คุณมีศักยภาพที่โลกธุรกิจ รวมไปถึงเรียนรู้เทรนด์ และเทคโนโลยีใหม่ ๆของการปฏิบัติงานอาหารและเครื่องดื่ม
HOTEL SERVICE
เรียนรู้ทุกชุดทักษะที่จำเป็นต่อการสื่อสารกับทีม และลูกค้าอย่างมีประสิทธิภาพ ภาพรวมของงานโรงแรม ขั้นตอน ความรับผิดชอบตำแหน่งหน้าที่แต่ละฝ่ายในองค์กร และรู้เทคนิควิธีการสร้างประสบการณ์ที่ดีที่สุดให้กับแขกที่มาพัก
TDP (certificate course)
Guests at events and restaurants today are looking for unique experiences and a high level of professional service. Learn the techniques of restaurant and beverage service that will allow you to gain employment at 5-star hotels and restaurants.
- 21 Oct 2024 - 1 Aug 2025 (weekday)
- DTEC
66,000.00 ฿
Hotels are great at making the guest experience seamless, but it is not without great effort and coordination. Discover how a hotel is run, the right ways to meet and exceed guest expectations and what delivering 5-star guest service requires.
- 21 Oct 2024 - 1 Aug 2025 (weekday)
- DTEC
66,000.00 ฿
Hotels are great at making the guest experience seamless, but it is not without great effort and coordination. Discover how a hotel is run, the right ways to meet and exceed guest expectations and what delivering 5-star guest service requires.
- 21 Oct - 18 Dec 2024 (weekday)
- Dusit Thani College
50,000.00 ฿
Hotels are great at making the guest experience seamless, but it is not without great effort and coordination. Discover how a hotel is run, the right ways to meet and exceed guest expectations and what delivering 5-star guest service requires.
- 21 Oct 2024 - 9 May 2025 (weekday)
- Dusit Thani College / Dusit Thani Pattaya Campus
50,000.00 ฿
Guests at events and restaurants today are looking for unique experiences and a high level of professional service. Learn the techniques of restaurant and beverage service that will allow you to gain employment at 5-star hotels and restaurants.
- 21 Oct - 18 Dec 2024 (weekday)
- Dusit Thani College
50,000.00 ฿
Guests at events and restaurants today are looking for unique experiences and a high level of professional service. Learn the techniques of restaurant and beverage service that will allow you to gain employment at 5-star hotels and restaurants.
- 21 Oct 2024 - 9 May 2025 (weekday)
- Dusit Thani College
50,000.00 ฿
COMPANIES THAT PARTER
Internship 3 month (optional)
- Connect with hospitality employers
- Get a special work experience
- Find jobs that meet your needs.
COMPANIES THAT PARTER
WITH DUSIT THANI COLLEGE
Why Study
Short Course With Us?
Be assured of professional courses and teaching
Taught by specialists in the hospitality industry
There is a certificate for every course
Enhance your professional skills
internship course and professional laboratories
Reviews from students
เชฟจะให้สูตรแบบละเอียด สอนวิธีการอย่างละเอียดทุกขั้นตอน รวมทั้งบอกเคล็ดลับในการทำอาหาร ข้อควรระวังต่างๆในการปรุง การปรับสูตรหากต้องทำขายที่ต้องควบคุมต้นทุน แม้กระทั่งการดัดแปลงเมนู หรือการใช้วัตถุดิบทดแทน มีการแนะนำการใช้อุปกรณ์อย่างถูกต้อง มี TA คอยช่วยดูแลอย่างใกล้ชิด นอกจากนั้น ยังได้เรียนรู้ในเรื่องอื่นๆ ด้วย เช่น ทักษะการจัดการ การจัดระบบระเบียบ การเตรียมสต๊อค รวมทั้งมีการจัดไลน์กรุ๊ปเพื่อซักถามเชฟได้หลังจากไปลองทำแล้วเกิดปัญหา เชฟจะเข้ามาตอบและแนะนำ เรียกว่าเรียนแล้วทำได้จริงค่ะ จะติดตามหลักสูตรที่น่าสนใจเรื่อยๆ และจะมาลงเรียนอีกค่ะ
ผู้บริหารระดับสูง, บริษัทเอกชน
เชฟจะให้สูตรแบบละเอียด สอนวิธีการอย่างละเอียดทุกขั้นตอน รวมทั้งบอกเคล็ดลับในการทำอาหาร ข้อควรระวังต่างๆในการปรุง การปรับสูตรหากต้องทำขายที่ต้องควบคุมต้นทุน แม้กระทั่งการดัดแปลงเมนู หรือการใช้วัตถุดิบทดแทน มีการแนะนำการใช้อุปกรณ์อย่างถูกต้อง มี TA คอยช่วยดูแลอย่างใกล้ชิด นอกจากนั้น ยังได้เรียนรู้ในเรื่องอื่นๆ ด้วย เช่น ทักษะการจัดการ การจัดระบบระเบียบ การเตรียมสต๊อค รวมทั้งมีการจัดไลน์กรุ๊ปเพื่อซักถามเชฟได้หลังจากไปลองทำแล้วเกิดปัญหา เชฟจะเข้ามาตอบและแนะนำ เรียกว่าเรียนแล้วทำได้จริงค่ะ จะติดตามหลักสูตรที่น่าสนใจเรื่อยๆ และจะมาลงเรียนอีกค่ะ
ผู้บริหารระดับสูง, บริษัทเอกชน
เป็นวิทยาลัยที่ผมคิดถึงที่แรกที่คิดจะเรียนทำอาหาร ไปเรียนทำอาหารมารู้สึกประทับใจกับครูกับผู้ช่วยครู ที่ supportเราตลอด
เปิดร้านอาหาร ทำโต๊ะจีน, เจ้าของร้าน กุ๊กใหญ่
เป็นวิทยาลัยที่ผมคิดถึงที่แรกที่คิดจะเรียนทำอาหาร ไปเรียนทำอาหารมารู้สึกประทับใจกับครูกับผู้ช่วยครู ที่ supportเราตลอด
เปิดร้านอาหาร ทำโต๊ะจีน, เจ้าของร้าน กุ๊กใหญ่
เรียนไม่มีเบื่อ ทั้งทฤษฎีและปฏิบัติ เอาไปใช้จริงได้ทั้งหมด อาจารย์ใจดี สอนดี เข้าใจง่ายและเป็นกันเองมาก อยากให้ทุกคนมาลองด้วยตัวเอง
Food Stylist Production
เรียนไม่มีเบื่อ ทั้งทฤษฎีและปฏิบัติ เอาไปใช้จริงได้ทั้งหมด อาจารย์ใจดี สอนดี เข้าใจง่ายและเป็นกันเองมาก อยากให้ทุกคนมาลองด้วยตัวเอง
Food Stylist Production
ได้รู้จักเพื่อน และคณาจารย์ ในวงการธุรกิจโรงแรม ที่พร้อมที่จะให้คำแนะนำและแลกเปลี่ยนมุมมองประสบการณ์ในการบริหารโรงแรม สิ่งที่ได้รับมาทำให้เราสามารถนำไปต่อยอดในธุรกิจได้จริง อาจารย์แต่ละท่านเป็นผู้เชี่ยวชาญในแต่ละสาขา ทำให้เราได้แนวคิดที่สามารถนำไปปฎิบัติได้จริง หลายเรื่องเป็นสิ่งที่เราไม่คาดคิด หรือไม่รู้ว่าจะสอบถามจากใคร แต่พอมาเรียนแล้วทำให้เราเข้าใจมากขึ้นและมีทางออกของปัญหา สำคัญที่สุดทำให้เราได้เครือค่ายของบุคคลที่ทำโรงแรมด้วยกัน
Managing Director, Ago Hotel Chinatown
ได้รู้จักเพื่อน และคณาจารย์ ในวงการธุรกิจโรงแรม ที่พร้อมที่จะให้คำแนะนำและแลกเปลี่ยนมุมมองประสบการณ์ในการบริหารโรงแรม สิ่งที่ได้รับมาทำให้เราสามารถนำไปต่อยอดในธุรกิจได้จริง อาจารย์แต่ละท่านเป็นผู้เชี่ยวชาญในแต่ละสาขา ทำให้เราได้แนวคิดที่สามารถนำไปปฎิบัติได้จริง หลายเรื่องเป็นสิ่งที่เราไม่คาดคิด หรือไม่รู้ว่าจะสอบถามจากใคร แต่พอมาเรียนแล้วทำให้เราเข้าใจมากขึ้นและมีทางออกของปัญหา สำคัญที่สุดทำให้เราได้เครือค่ายของบุคคลที่ทำโรงแรมด้วยกัน
Managing Director, Ago Hotel Chinatown